Wanneer op huwelijksreis vertrekken?

Hé daar, toekomstige tortelduifjes! Zit je met de grote vraag "wanneer vertrekken we op huwelijksreis" te puzzelen? Geen nood, je bent niet de enige die hiermee worstelt. Het plannen van die droomhuwelijksreis kan voelen als het kiezen van de perfecte topping op je favoriete ijsje – je wilt gewoon dat alles perfect is!

Direct na het ja-woord?

Stel je voor: je zwaait je laatste gasten uit, wisselt je trouwschoenen voor comfy sneakers en hup, je bent op weg naar het paradijs. Klinkt als een droom, toch? Deze optie is perfect voor koppels die in de roes van hun grote dag willen blijven. Plus, je hebt een geweldig verhaal bij terugkomst op het werk: "We zijn direct na onze dans het vliegtuig op gesprongen!"

Maar, laten we eerlijk zijn, de kans is groot dat jullie gewoon zin om na alle festiviteiten nog een dagje (of twee) in je pyjama rond te hangen, de restjes bruidstaart te eten, en pas daarna na te denken over inpakken. En dat is ook helemaal oké!

Of toch nog wat langer wachten?

Nu, eerst even een feitje: we deden recent een enquête en die liet zien dat bijna de helft van de koppels een paar maanden wachten met het vertrekken op huwelijksreis. En waarom ook niet? Het geeft je extra tijd om te plannen, het budget weer op peil te krijgen en écht zonder stress uit te kijken naar jullie avontuur.

Stel je voor: jullie liggen op een wit strand of dwalen door de straatjes van een oude stad, en halen herinneringen op aan de bruiloft. "Weet je nog, nonkel Wim die zijn broek scheurde toen hij de limbo deed?" Dit zijn de momenten die jullie weer even terugbrengen naar die bijzondere dag.

Vergeet het weer niet te checken

Dus, wanneer vertrekken we precies op huwelijksreis? Het antwoord: wanneer het voor jullie het beste voelt. Maar wel een gouden tip: check vooraf even het klimaat op jullie droombestemming. Niets zo jammer als een vakantie plannen en dan in het regenseizoen belanden, toch? Onze Honeymoon Planner Evi geeft jullie hierbij het juiste advies en indien gewenst zoekt ze naar een alternatieve reisbestemming. Ofwel gaat ze jullie overtuigen om de reis even uit te stellen tot aan de ideale reisperiode van jullie droombestemming. Maar steeds rekening houdend met wat voor jullie het beste voelt.

Nog een beetje sparen

Zorgen over het budget? "Maar wij kennen ons budget nog niet" of “Wij weten niet hoeveel budget we moeten voorzien” hoor ik jullie zeggen. Geen paniek, lieverds! Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met Evi zal ze jullie vertellen welk bedrag jullie dienen te voorzien voor die ultieme droomreis. Op die manier kunnen jullie alvast beginnen sparen.

Of nog beter: wat dacht je van een huwelijksreis cadeaulijst op jullie uitnodiging voor de trouw? Zo kunnen jullie familie en vrienden letterlijk een stukje van jullie droomreis cadeau geven. En eerlijk, wie wil nu niet bijdragen aan herinneringen die jullie voor altijd zullen koesteren?

De kers op de taart

Of je nu besluit om meteen na het gooien van het bruidsboeket op het vliegtuig te stappen of liever nog even wacht, onthoud dat de huwelijksreis het dessertje is na het feestmaal dat jullie bruiloft was. Het gaat er niet om wanneer je vertrekt, maar wel om het vieren van jullie liefde.

Mocht het kiezen van het perfecte moment voor jullie huwelijksreis jullie toch nog kopzorgen bezorgen, geen nood! Onze honeymoon coach, Evi, staat klaar om jullie door dit doolhof te leiden. Klaar voor wat deskundige hulp? Neem dan hier contact op met Evi!

Vorige
Vorige

Ontdek de Seychellen: Drie onmisbare activiteiten voor een onvergetelijke huwelijksreis

Volgende
Volgende

3 top resorts voor jullie huwelijksreis naar de Malediven