Top 3 meest gestelde vragen over reizen naar Tanzania beantwoord!

Altijd al gedroomd van een onvergetelijke reis naar Tanzania? Wij beantwoorden voor jou de top 3 meest gestelde vragen over reizen naar deze Afrikaanse parel.

Wat is de beste periode om naar Tanzania te reizen?

Tanzania is een bestemming die het hele jaar door aantrekkelijk is en de beste periode voor jullie is afhankelijk van jullie wensen. Wij zetten even 4 belangrijke periodes op een rijtje.

Januari – maart

In deze periode begint het land weer groener te worden, na de korte regens in november en december. Hoewel er af en toe een stevige tropische regenbui kan vallen, is dit de warmste tijd van het jaar. Premium tip: rond deze tijd van het jaar beginnen de gnoes te kalven in Ndutu, op de grens van de Serengeti met de Ngorongo – een must see als je het mij vraagt!

April – mei

Tijdens het lange regenseizoen wordt Tanzania weelderig en groen. Hoewel er af en toe flinke regenbuien vallen, schijnt de zon ook vaak waardoor het uitgedroogde landschap niet leven wordt ingeblazen met kleurrijke pracht als gevolg. In deze periode worden wegen minder begaanbaar, we noemen dit fenomeen “the adventure of green season”. Het drukke Serengti-gebied voelt nu aan als een echte wildernis, wat een aanrader is voor avontuurlijke reizigers en fotografen die het massatoerisme willen vermijden.

Juni – oktober

In dusty season droogt het land volledig op en hokt het wild samen rond de rivieren en waterputten, wat het makkelijker maakt om veel dieren te spotten. Juli en augustus zijn de druktste maanden in Tanzania, maar de routes kunnen worden aangepast om de drukte te vermijden waar mogelijk. Een absolute highlight in deze periode zijn de wereldberoemde “river crossings” van de Mara rivier in Noord-Serengeti. Houd er rekening mee dat juli en augustus de koelste maanden zijn in Tanzania, wat meer mogelijkheden biedt om voor dagactiviteiten in gebieden waar het overdag anders te heet zou zijn. Vanaf september beginnen de temperaturen opnieuw te stijgen.

November – december

Na een lang en droog seizoen komen de “korte regens” terug, het land wordt weer groen en het stof gaat liggen. De temperaturen stijgen lekker verder, het is nu echt lente in Tanzania. Deze periode is zeer geschikt om te reizen aan lagere prijzen en minder drukte. In Serengeti trekken grote kudde’s gnoes en zebra’s richting Oost en Centraal-Serengeti.

Safari-avontuur in Tanzania huwelijksreis
Adembenemend landschap in Tanzania huwelijksreis

Welk budget heb je nodig om naar Tanzania te reizen?

Een safari in Tanzania is een investering, maar de ervaring is onvergetelijk. Je budget omvat drie belangrijke onderdelen: accommodatie, transport en toegang tot de parken.

  • Het verblijf

De prijs van je verblijf wordt bepaald door de locatie, het comfort en het seizoen. Prijzen variëren van 200 tot 2.000 euro per persoon per nacht vol pension (alle maaltijden exclusief dranken).

  • Locatie

Wil je de beste locaties in de parken met het mooiste uitzicht, dan betaal je meer. Als alternatief kan je overwegen om net buiten de parken te verblijven.

  • Comfort

Voor je accommodatie kan je kiezen voor tented camps of lodges, van eenvoudig tot super-de-luxe comfort. Beide opties zijn zeer aantrekkelijk en ik raad altijd een afwisseling van beide aan.

  • Periode

In het hoogseizoen, van juli tot en met oktober, zijn de prijzen het hoogst. Vind je het niet erg om in het regenseizoen te gaan, kan je al snel wat besparen.

Verblijf je na je rondreis in Tanzania op Zanzibar, liggen de prijzen voor hotels een stuk lager. Uiteraard steeds afhankelijk van het gewenste comfort.

  • Toegang tot de parken

Je betaalt per persoon per dag tussen de 50 en 80 euro voor toegang tot de parken. In Ngorongoro Crater komt daar nog eens 300 euro bij voor de jeep.

  • Transport

Prijzen voor vluchten schommelen rond de 800 euro per persoon, afhankelijk van het moment van boeking en de reisperiode.

Omdat je chauffeur gedurende heel de reis met je meereist, dien je ook zijn maaltijden en overnachtingen te betalen. Alle accommodaties hebben aparte voorzieningen voor chauffeurs, dus je ziet deze pas terug voor je volgende game drive. Reken per persoon ongeveer 150 euro per dag voor de chauffeur en de jeep.

Totaalbudget

Een safari duurt ongeveer 7 dagen met vaak nadien nog een 5tal dagen strandvakantie. In totaal kost een safari in Tanzania 400 à 500 euro per persoon per dag. Daarbij komen nog de kosten van de vluchten en eventueel een strandverlenging op Zanzibar.

Wil je reizen in het hoogseizoen, tussen juni en oktober, houd dan rekening met een minimum totaalbudget van 10.000 euro per koppel voor een 12-daagse reis.

Wat is het beste moment om een reis naar Tanzania te boeken?

Vanaf een jaar op voorhand kan je alles vastleggen, vooral als je goede deals wil krijgen tijdens het hoogseizoen. Last-minute beslissers hebben vaak slechts beperkte keuze die een prijs/kwaliteit een stuk minder goed scoren. Het is dus verstandig om vroeg te beginnen plannen voor de beste ervaring in Tanzania.

Nu ben je helemaal klaar om te beginnen met plannen van jouw Tanzania-avontuur en laat je betoveren door dit stukje paradijs op aarde. Sta open voor het prachtige landschap, de wilde dieren en de rijke cultuur die dit land te bieden heeft.

Liever zorgeloos op reis naar Tanzania waarbij alles voor jou tot in de puntjes geregeld is? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Evi. Nog niet overtuigd? Lees hier alles over de reiservaring van Louise en Ruben. Zij maakten in 2022 een rondreis door Tanzania, volledig georganiseerd door The Honeymoon Planner.

Vorige
Vorige

5 Favoriete winterzon honeymoon bestemmingen

Volgende
Volgende

Safari in Tanzania – Een onvergetelijke huwelijksreis naar de wildernis!