5 Favoriete winterzon honeymoon bestemmingen

Trouwen in het najaar en zin om daarna direct de koude te ontvluchten? Say no more! Deze 5 bestemmingen zijn de ultieme winterse ontsnapping voor pasgetrouwde stellen. De wereld is rijk aan romantische ontdekkingen, maar welke zijn ideaal voor een huwelijksreis tijdens wintermaanden?

Of je nu op zoek bent naar ultieme rust op verlaten stranden of liever wat avontuur opzoekt, tussen deze 5 winterzon bestemmingen vind je zeker de kers op jullie huwelijkstaart.

Overwinter bestemmingen

Mauritius

Witte stranden, groene kliffen, wuivende palmbomen - dit eiland vormt de perfecte romantische setting voor jullie huwelijksreis. Alles kan, niets moet in Mauritius. Wat dit eiland echt speciaal maakt, is het geheime karakter dat verder reikt dan enkel idyllische stranden en tropische sferen. Dit eiland herbergt betoverende panorama's, ongerepte watervallen en schildpadden zo groot als je verbeelding. Ook oude vissersdorpjes zoals Mahebourg, levendige stadjes, en een multiculturele sfeer zijn te vinden op Mauritius.

Voor koppels die op zoek zijn naar avontuur, biedt Mauritius een scala aan activiteiten, van snorkelen en zwemmen met dolfijnen tot wandelingen door natuurreservaten. Erg leuk om te doen is de catamaran excursie naar het kleine onbewoonde eiland l'Ile aux Cerfs. Je kan er heen gaan met een bootje met een glazen bodem, zo kan je het prachtige Blue Bay Marine Park ontdekken terwijl je onderweg bent naar dit eilandje.

Mauritius verwelkomt je met een een groot assortiment aan strandhotels, waar je met je voeten in het zand kunt genieten van een onvergetelijke huwelijksreis. Dit paradijselijke eiland biedt alles wat je nodig hebt voor een romantisch verblijf!

Mexico

Mexico is een land vol diversiteit, waar voor iedereen iets te ontdekken valt. Veel koppels kiezen ervoor om de eerst te genieten van een roadtrip, gevolgd door een ontspannen afsluiting aan het strand. Waar jullie ook zin in hebben, in Mexico zal je het wel vinden!

De culinaire verwennerij kent ook geen grenzen in Mexico. Taco’s, quesadillas, guacamole – culinair genot staat op het menu! Als de buikjes rond zijn, is het tijd om wat cultuur te gaan opsnuiven. Een bezoek aan de wereldberoemde Chichen Itza, een UNESCO-werelderfgoed en één van de zeven nieuwe wereldwonderen, is écht wel de moeite waard.

Populaire plekken voor een huwelijksreis in Mexico gevuld met zon, zee en strand zijn te vinden langs de Caribische kust. Denk aan Tulum en Isla Holbox. Op Isla Holbox kan je op en top relaxen, hier zijn geen auto’s te vinden en je kan er de hele dag doorbrengen in je hangmat. En waarom is Mexico nu juist zo een goede bestemming om te bezoeken in de winter? Wel, de maanden november t/m april zijn de beste zomermaanden hier met weinig regen en heerlijke temperaturen!

Zuid Afrika

Hoe fantastisch zou het zijn om de winterse kou in België te ruilen voor de zonovergoten zomer van Zuid-Afrika? In december en januari wacht er een warm welkom op jullie huwelijksreis. Het is niet alleen de Zuid-Afrikaanse zomer, maar ook de geboortetijd voor veel dieren, waardoor je tijdens safari's pasgeboren schattige diertjes kunt spotten. Hoe leuk is dat?

Geniet van de adembenemende landschappen, van de majestueuze Tafelberg in Kaapstad tot de uitgestrekte wijngaarden in de Kaapse Wijnlanden en de ongerepte kustlijnen. Of rijd langs de schilderachtige Panoramaroute, waar je wordt getrakteerd op adembenemende uitzichten op ravijnen, watervallen en de iconische Blyde River Canyon.

Voor de adrenaline seekers zijn er tal van activiteiten zoals zip-lining, raften, en canyoing. En ook de fijnproevers zullen hier in hun element zijn, want de Zuid-Afrikaanse gastronomie staat garant voor culinaire hoogtepunten.

Je dag afsluiten kan met een heerlijke glas wijn, terwijl je de zon achter de wijngaarden ziet ondergaan.

Thailand

Witte zandstranden, turquoise wateren en betoverende zonsondergangen. Welkom in Thailand, een paradijs op aarde dat enkele van 's werelds meest betoverende eilanden herbergt, zoals Ko Tao, Koh Samui en Phi Phi. Hier wacht jullie een onvergetelijke huwelijksreis, omgeven door de schoonheid van ongerepte stranden en de warme Thaise gastvrijheid.

In Zuid-Thailand vind je het Khao Sok National Park, een ontzettend groot park met een gigantisch meer, watervallen, en indrukwekkende rotsformaties. Je kan er een meerdaagse tour doen waarbij je de mogelijkheid hebt om te overnachten in boomhutten in de jungle of in bungalows die op het meer drijven.

Van de bruisende straten van Bangkok tot de oude tempels van Ayutthaya, biedt Thailand een rijke culturele ervaring. Laat je betoveren door de kleurrijke markten, proef exotische smaken op straat en verken de eeuwenoude geschiedenis van dit fascinerende land.

En het beste nieuws? Terwijl België de winterkou trotseert, beleeft Thailand in december en januari het droge seizoen. Dit wilt zeggen, comfortabele temperaturen en een lagere luchtvochtigheid zodat jullie kunnen genieten van een huwelijksreis vol zon, avontuur en Thaise charme.

Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka, een super veelzijdige en unieke bestemming. Van tropische stranden tot weelderige groene theeplantages en weidse nationale parken. Sri Lanka is doordrenkt van rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn heel wat historische bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de oude stad Anuradhapura, waar je indrukwekkende archeologische overblijfselen kan vinden van tot wel 2000 jaar geleden!

Voor avontuurlijke stellen biedt Sri Lanka ook tal van mogelijkheden, van het verkennen van nationale parken zoals het Yala National Park tot het beklimmen van de pittoreske Sigiriya-rots.

Na jullie Sri Lanka avontuur, kunnen jullie je reis verder zetten op de Malediven.

December ontpopt zich als de perfecte tijd om de magie van de Malediven te ervaren. Het is het hoogseizoen, wat garant staat voor heerlijk weer voor al je geplande activiteiten! Luxe staat hier centraal, met tal van resorts die top service aanbieden, van chique overwater villa's en persoonlijke butlerservice tot verwennende spa-ervaringen.

Als je droomhuwelijksreis gepaard gaat met luxe en avontuur op twee prachtige bestemmingen, hoef je geen twee keer na te denken, Sri Lanka & de Malediven, hebben alles waar jullie naar op zoek zijn!

Na het lezen van deze blog enthousiast geworden over een huwelijksreis naar één van deze vijf overwinter bestemmingen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!





Vorige
Vorige

Wanneer je huwelijksreis boeken?

Volgende
Volgende

Top 3 meest gestelde vragen over reizen naar Tanzania beantwoord!