10 redenen waarom je op huwelijksreis naar Bali moet

Bali is dé ideale huwelijksreis bestemming!
Lees hier waarom.

Droom je van een tropisch paradijs dan is Bali the place to be.

Bali is een eiland doordrenkt met magie, natuurlijke schoonheid en vol cultuur.

Jullie zijn net getrouwd en willen nadien samen ontsnappen naar een romantische bestemming. Maar jullie hebben geen zin in een standaard strandvakantie. Bali biedt sereniteit, betoverende zonsondergangen, prachtige landschappen en tal van geweldige activiteiten. Hier krijgen jullie een onvergetelijke ervaring als jullie op zoek zijn naar avontuur, culturele verrijking en ontspanning ten top. Ik kan ontelbare redenen bedenken waarom je naar Bali moet gaan, maar hier beschrijf ik 10 van mijn onweerstaanbare redenen om Bali als huwelijksreisbestemming te kiezen.

1. Het juiste seizoen

Het merendeel van de Belgische en Nederlandse koppels trouwt tussen april en oktober. En dat is het perfecte 'droge' seizoen om naar Indonesië te reizen. Tussen november en maart is er regenseizoen.

2. Mooie verblijven

Bij een huwelijksreis horen nu eenmaal mooie logeeradresjes en in Bali heb je ongelofelijk veel keuze! Tijdens mijn laatste prospectiereis bezocht en vergeleek ik er meer dan 80! Op Bali heb je ruime keuze uit accommodaties, van guesthouses tot hotels tot luxe villa’s. Stel je voor dat je samen wakker wordt middenin de natuur met een adembenemend uitzicht vanop je kamer. Klinkt heerlijk, niet?

 

3. Veel waarde voor je geld

Nergens ter wereld krijg je meer waarde voor je geld dan in Indonesië. Je kan op Bali spotgoedkoop eten. Voor 10 euro per persoon geniet je van een 3-gangendiner in de meeste lokale restaurants. En je krijgt er ook kwaliteit voor. De maaltijden zijn niet te vergelijken met de Indonesisch keuken in België en Nederland, het eten is verser en de smaken zijn intenser.

 

4. Elke dag een massage

Toegegeven, dat klinkt best decadent maar het kan op Bali. In de hotels betaal je ongeveer 25 euro voor een uur massage. En in de lokale massagesalons slechts 6 euro. Een half uurtje voetmassage na een dag stappen kost je 3 euro. En geloof me, na elke dag sightseeing of zelfs na een dagje strand heb je dat wel verdiend! Je bent ten slotte op je honeymoon.

 

5. De vriendelijke bevolking

Ondanks dat er jaarlijks ontzettend veel toeristen komen op Bali, is de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen op het eiland opmerkelijk. Je zou er bijna permanent willen blijven! De cultuur is ook verschillend dan op de andere Indonesische eilanden, er wonen voornamelijk Hindoes op Bali.

6. Heerlijke keuken 

Ik vermelde al eerder dat het eten goedkoop is. Maar je kan ook vooral heel lekker en gezond eten op Bali. Probeer tijdens je reis een kookworkshop uit, een bijzondere ervaring die je nadien thuis kunt uitproberen.

 

 7. De natuur 

Bali is in de eerste plaats een natuurbestemming. Strandliefhebbers zitten op het verkeerde eiland want op Bali kom je niet echt voor de mooiste stranden. Spectaculaire watervallen, betoverende rijstvelden, een adembenemend uitzicht vanaf de vulkaan, weelderige jungle en een fantastische onderwaterwereld. De natuur op Bali is prachtig! Een onwerkelijke paradijs.

 

8. De activiteiten 

De lijst met dingen die je op Bali kunt doen is eindeloos. Dit maakt dat de bestemming voor bijna iedereen perfect is. Actievelingen kunnen de vulkaan beklimmen, gaan raften, snorkelen of canyoning doen. Hou je van ontdekken, dan kan dat per fiets of in een leuk oldtimer VW autootje, een zalige beleving vond ik dat! Cultuurliefhebbers weten niet waar beginnen want er zijn ontzettend veel tempels. Voor ontspanning zijn er de talrijke welnessopties of gewoon genieten vanuit je kamer met privé-zwembad.

Meestal wordt er een goeie mix voorzien van activiteiten, maar steeds afhankelijk van jullie interesses.

9. De zonsondergang

De mooiste zonsondergang zagen we in Munduk waar de zon achter de bergen verdween en een mooie roze gloed achterliet. Zeer romantische setting! Bali is één van de plekken met de mooiste zonsondergangen. Er zijn verschillende plaatsen op Bali waar je adembenemende zonsondergangen kunt zien.

 

10. Combinatiemogelijkheden met andere eilanden

Heb je wat meer tijd? Beperk je dan niet enkel tot Bali maar combineer je rondreis met één van de andere naburige eilanden zoals Java, Lombok, Nusa Penida, Gili,…

Zoals je ziet is Bali bijna hemel op aarde, een plek die je eens in je leven gezien moet hebben en ervaren moet hebben.
Bali biedt voor ieder wat wils, actief, avontuurlijk, romantisch, sereen, spiritueel, ontspannen…zal ik verder gaan?

Wil je graag weten hoe ik jullie droomhuwelijksreis kan organiseren? Aarzel niet op contact op te nemen.

Vorige
Vorige

Op huwelijksreis in Tanzania: Louise en Ruben delen hun avontuur!

Volgende
Volgende

Help! Onze droom huwelijksreis komt niet overeen!