Search

Sardinië, deel 2Het gevoel dat je ergens op een plek toekomt dat ook voelt als thuiskomen, ook al was je er nooit eerder. Het overkomt me niet zo vaak maar in het kleine maar bruisende havenstadje Carloforte zat het er boenk op. Hier gingen we een nachtje blijven!


Auto parkeren, hotelletje zoeken, inchecken, bagage opbergen.


Het was ondertussen 11u30 geworden dus tijd voor een aperitivo (of twee)!

Deze ging gepaard met een grote schotel antipasto waardoor we ineens lunch konden skippen. Zalig!


Er hing wat bewolking die dag dus niet ideaal om een strandje op te zoeken. Dan maar “de hoogtepunten” van het eilandje verkennen.


Carloforte staat gekend voor zijn tonijn. Op het noordelijkste punt van het eiland heb je de Tonnara de la Punta, wat niet meer dan een verlaten en onderkomen gebouw blijkt te zijn met een uitzicht waar ik niet zo enthousiast van wordt. Kan gebeuren.


De volgende stop is het meest westelijke punt van het eiland, de Capo Sandalo Lighthouse.

Okay, now we are talking!

Op deze plek val ik van de ene verbazing in de andere. Ik hou zo van mooie uitzichten!

En het late namiddagzonnetje was erdoor gekomen dus heerlijk genieten en wat foto’s maken.
Ik sprak zonet over tonijn, iets wat wij heel graag eten. Voor ons avondmaal had het hotel ons een goede tip gegeven: ristaurante Da Nicolo

Hier genoten we van een lekkere fles wijn en als hoofdgerecht een trio van tonijn. Oh My God. Echt waar. Hiervoor ga ik terug.
De volgende ochtend scheen de zon en we kregen allebei veel zin om een dag langer te blijven en naar het strand te gaan.


Het eiland telt een aantal strandjes maar er is hier (zeker in oktober) weinig toerisme dus de stranden zijn niet echt uitgerust met strandstoelen en beachbars.


We brachten onze voormiddag door op het strand van La Caletta en namiddag verplaatsten we ons naar Spaggio di Genio, een plek waar ik me eventjes weer op de Seychellen waande.Een zalige dag die we afsloten met enkele lekkere aperitivo’s en een pizza.


De volgende dag verlieten Carloforte voor een lange autorit richting het noorden. De dag nadien was onze terugvlucht en we waren iets langer dan voorzien blijven plakken op ons eiland.


Na een rit van 3 uurtjes kwamen we toe in Bosa dat in de reisgids omschreven staat als één van de mooiste plekken van Sardinië.

Een rivier, kleurrijke huisjes, middeleeuwse doolhof straatjes en een castello. Dat is heel kort samengevat wat we hier gezien hebben. Een aanrader om te stoppen.

Voor ons was het helaas de laatste nacht van onze reis!


Voor onze laatste dag stond er een bezoekje van Alghero op de planning en nadien de vlucht naar huis.

In Alghero bleek er die dag de rally van Sardinië te zijn dus er was veel volk, iets wat we de laatste dagen niet gezien hadden en wat in tijden van Corona ook niet zo aangenaam was.


Ondanks de rally was Alghero ons héél erg goed bevallen. De jachthaven, de promenade, de straatjes in het oude centrum, wandelen op de muren van de stad met mooie uitzichten over de zee en ons laatste terrasje voordat we weer naar huis vertrokken.


Sardinië, je hebt ons bekoord! We komen terug!


78 views0 comments

Recent Posts

See All