Search

De 3 beste zonbestemmingen voor deze winter!

Updated: Oct 7

Weet je niet waar naartoe deze winter? Ik geef je graag wat inspiratie!


1. Mexico


Dankzij de rechtstreekse vluchten vanuit Brussel, ben je in een mum van tijd in Cancun.


Een op maat uitgestippelde rondreis met huurwagen (of chauffeur met gids) langs de hoogtepunten van Yucatan, lijkt dat je iets?


Een eerste stop op het programma is Chichen Itza, het grootste Mayacomplex van Yucatan. Deze goed gerestaureerde stad is één van de bekendste Mayabouwwerken ter wereld. Een must see!


Namiddag kan je lekker gaan afkoelen in het natuurlijk zwembad Cenote Yokdzonot.De volgende stop op het programma is de witte koloniale stad Merida! Een erg gezellig centrum met heel wat mooie bezienswaardigheden. Je kan de stad op eigen houtje verkennen of met een gids.


Na een verblijf in Merida volgt een bezoek aan Uxmal en de piramide van de tovenaar. Een schitterend complex dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.


Nadien rij je verder naar de havenstad Celestun aan de Golf van Mexico. Hier kan je in de lagune vele roze flamingo’s en pelikanen bewonderen.

De laatste halte aan de Golf van Mexico is de kleurrijke ommuurde stad Campeche.

Heerlijk om 1 of 2 nachten hier te blijven!


De rondreis kan je eventueel nog verder uitbreiden, ofwel keer je terug voor je laatste stop aan de stranden van de Riviera Maya. Een luxueus all-inclusive resort of liever een kleinschaliger hotel aan het strand op wandelafstand van een gezellig stadje met tal van restaurants. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!
2. Mauritius


Nog nooit was het zo interessant om naar Mauritius te reizen. De prijzen zijn momenteel supergoed en je kan vanaf nu ook rechtstreeks vliegen vanuit Brussel.


Maar waarom zou je naar Mauritius op vakantie gaan? Ik geef je 3 goede redenen!


Het eerste wat in me opkomt zijn de droomstranden, deze zijn fantastisch mooi en maagdelijk wit. In combinatie met een fantastisch hotelaanbod, is dit voor mij dé strandbestemming bij uitstek. Ga je op honeymoon of vier je een trouwjubileum, dan geniet je ook van superkortingen in de meeste resorts!


Een tweede reden om naar Mauritius te gaan is om de omgeving van Chamarel te ontdekken. Dit dorpje heeft een prachtig groene omgeving waar veel te beleven valt. Het is genesteld in de bergen van het Black River Gorges Nationaal Park en een compleet andere wereld dan de tropische stranden.

De Seven Coloured Earths (zie foto) zijn gekleurde zandduinen en een bijzonder natuurfenomeen. Zelfs na een tropische storm lijkt het alsof de heuvel de kleuren zelf weer sorteert en reorganiseert zoals het ervoor lag.

Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving die je ook langs de 80 meter hoge Chamarel-waterval brengen.

Tot slot is er nog een rumdistillerie met een klein museum. Je kan een rondleiding krijgen doorheen de fabriek en nadien verschillende soorten rum proeven. Erg leuk om een fles als souvenir mee naar huis te nemen.


Een derde en laatste reden om naar Mauritius te gaan is de ontzettend vriendelijke en gastvrije lokale bevolking die bestaat uit een mix van Europeanen, Afrikanen en Aziaten.

Je voelt je onmiddellijk welkom op Mauritius!
3. Dubai en Abu Dhabi


Deze winter staat Dubai in teken van de wereldtentoonstelling: Dubai Expo 2021. Het thema van de wereldtentoonstelling is “Connecting Minds, Creating the Future” waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten.


Maar ook voor een winterzonvakantie zit je hier perfect. Temperaturen van meer dan 25 graden, een geweldig hotelaanbod en leuke uitstapmogelijkheden.


Shoppen in één van de shoppingmalls of souks, naar een aquapark of pretpark gaan, een aperitiefje drinken in één van de vele rooftop bars, een bezoek brengen aan de Burj Khalifa en de Dubai Fountains. Of ga voor een woenstijnsafari.


Je kan logeren aan het strand, aan de marina, in de stad of in de woestijn. Of een combinatie!

Ook Abu Dhabi heeft erg veel te bieden waaronder The Grand Mosque, het Louvre en Ferrari World.


Er zijn tal van combinatiemogelijkheden die ik graag op maat voor jullie uitwerk.

Een volledig begeleide reis behoort ook tot de mogelijkheden.

335 views0 comments

Recent Posts

See All